Expositie Pentekeningen Piet-Hein Zijl

Expositie Pentekeningen in Dorpskamer de Den Appelscha van 2 juni t/m 8 augustus 2024

Piet-Hein Zijl, kunstenaar uit Uffelte

Presenteert een overzicht van zijn beeldend werk. Veelal pentekeningen van landschappen, stadsgezichten en naar het leven getekende artiesten. Rembrandt inspireert hem, maar de exposant wil hem noch andere grootheden (bijvoorbeeld Van Gogh of Picasso) imiteren. Hij heeft een duidelijk eigen handschrift.

Piet-Hein werd in 1946 geboren te Koog aan de Zaan, woont en werkt sinds 2017 in Uffelte. Zijn vroegere werk betrof veelal landschappen, maar meer en meer is hij artiesten – en dan vooral naar het leven – gaan tekenen.

Zijn stijl is beweeglijk en levendig. Je herkent er de kunstenaar in die is afgebeeld, je hoort of ziet bijna wat wordt uitgevoerd.

Snelheid van werken gaat bij Piet-Hein hand in hand met een soms hartstochtelijke en soms tedere lijnvoering. Suggestief en spannend, mede veroorzaakt door “de kunst van het weg laten”.Dit is tenminste waar hij naar streeft. Een aanrader om deze expositie te bezoeken.

Opening 2 juni 2024 van 11.00 – 15.00 uur, Dorpskamer de Den Riemsoord 140a in Appelscha.

Piet-Hein zal ter plekke over zijn werk vertellen en over andere muzen waar hij zich mee bezighoudt: muziek en poëzie. Mocht je dat willen, maakt hij voor €10,00 een profielschets van je en geeft een gratis toegift aan de piano uit een romantisch-klassiek repertoire. Dat kan ook op een andere dag in de expositieperiode. Eens per veertien dagen is hij de komende weken aanwezig in de Dorpskamer op donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Te weten op 13 en 27 juni, 11 en 25 juli en 8 augustus 2024. Bel voor meer info: 0630205472.

Piet-Hein pentekenaar expositie